fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Признаци за силна имунна система

Имунната система се състои от органи, тъкани и клетки, които помагат на организма да се предпази от вируси и инфекции или при наличието на такива се бори за тяхното преодоляване. Как да определим дали всичко с имунната ни система е наред и правилно ли се грижим за себе си? В тази статия ще научите шест признака, че имунната ви система е силна.

Здрава коса

Когато има дори малки проблеми в тялото, те се отразяват във външния вид на човека. Най-често първо се влошава състоянието на косата. Ако тя е бляскава, расте добре и не пада, тогава бъдете сигурни, че имунитетът ви е силен.

Здрави нокти

Задължително трябва да се обърне внимание на ноктите. Тези на краката винаги са по-дебели и по-здрави. Но ако ноктите на ръцете ви не се чупят лесно и не могат да бъдат огънати, това показва, че в организма няма наличие на вируси и инфекции, и имунната система е силна.

Без възпаление в устата

Стоматит, зачервяване и кървене на венците могат да показват проблеми с имунната система. В здрав организъм това никога няма да се случи.

Здрав стомашно-чревен тракт

Ако нямате констипация или диария,  това е сигурен знак за нормалното функциониране на вътрешните органи. Трябва внимателно да следите здравето на стомашно-чревния тракт, защото проблемите с него са показател за наличие на инфекция.

Добър сън

Сънят е изключително важна част от живота на човека. Всеки знае, че по време на сън човек се възстановява, тялото на практика се рестартира. Организмът се нуждае от поне 7 часа сън на денонощие. Само това може да осигури добро възстановяване.

Социален кръг

Хората са социални същества и изпитват нужда да са част от обществото. Това помага не само да завържете нови познанства, но и да получите подкрепа в трудни моменти, от което всеки има нужда в даден момент. Колкото по-широк е социалният кръг на човека, толкова по-малко податлив е на психични разстройства. В много случаи психиката се повлиява поради липса на витамини.

 

Здравословните навици са от изключително важно значение за имунната система. За да поддържате силен имунитет е важен не само приемът на хранителни добавки, но и здравословното и правилно хранене. Препоръчителен е активният начин на живот: спортуване, разходки сред природата. За да водите качествен начин на живот, струва си да се откажете от лошите навици.