fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Екипът на New Era For Health подкрепя Фондация „Смайл“

Историята на Фондация “Смайл” се ражда през 1995 година. Тогава доброволците, основатели на фондацията, започват благотворителна дейност чрез откриването на безплатна столова за възрастни и социално слаби в София, които се нуждаят от топъл обяд. След това дейността се разширява с програма, насочена към бежанци от Ирак, Иран, Армения и Сирия.

През 1998 година благотворителната дейност на фондацията вече обхваща цели 50 социални домове, сиропиталища, домове за инвалиди, старчески домове и домове за умствено изостанали пациенти. Допълнително, участниците предоставят помощ и на болници, клиники и манастири, които се нуждаят от такава.

През 2000 година доброволците основават Фондация „Смайл“, която познавате и днес. Със създаването ѝ те поставят във фокуса си подкрепата на младежите, които след навършване на 18 години, отпадат от социалната система и често остават без ясна посока за последващото си развитие.
Фондация Смайл е винаги готова да защити личността и семейството от репресивни или антихуманни действия, които са в разрез със законите и правата на човека. Всяка жертва на насилие – психическо или физическо, може да намери закрила при тях.
Паралелно с тази си дейност, членовете на фондацията се грижат не само за хората, но и за природата. Те подпомагат и разпространяват екологичната култура и възпитание, както и природосъобразния и здравословен начин на живот.

Научете повече за проектите и дейностите на Фондация „Смайл“ от сайта им https://smilefoundation.net/