fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Как авокадото помага на кожата?

Родината на авокадото е Южна Америка. Плодът е богат на минерали, също така и на витамините А, С и Е. Съдържа много повече протеини в сравнение с другите плодове. Полезен е за сърцето и предпазва от запушване на кръвоносните съдове.

Има антиоксидантно действие. Спомага за изхвърлянето на токсините от организма, затова се препоръчва и от диетолозите. Не на последно място е чудесно средство за подхранване на кожата.

Маслото от авокадо е много богато на витамини, минерали и мастни киселини. Мастните киселини в маслото предпазват кожата от вредното влияние на слънцето и предотвратяват появата на старчески петна.

New Era Health предлага Масло от 100% органично авокадо.

Авокадото е една от най-питателните храни, които съществуват и от най-полезните плодове за вашето здраве. Ето някои от ползите на авокадото за вашата кожа:

– Защитава клетките от стареене, което е причинено от свободните радикали
– Полиненаситените мазнини предпазват кожата от увреждане и възпаление в резултат на слънчево изгаряне
– Мононенаситените мазнини поддържат повърхностният слой на кожата овлажнен и предпазват от поява на бръчки
– Витамините в авокадо, включително витамин С и Е, също така защитават клетките на кожата, като поддържат кожата добре хидратирана

Ако сте виждали някога зелена маска за лице, вероятно е била направена от авокадо. Благодарение на всички хранителни вещества в плода, тя е чудесна за подхранване и възстановяване на кожата.

Не на последно място, можем да използваме и кората.

Ако масажирате кожата си с вътрешността на авокадовата кора, ще ексфолирате и ще се отървете от мъртвите кожни клетки, благодарение на специалната, леко груба повърхност.

Кората също съдържа масло от авокадо, което е много добро за вашата кожа.

По този начин ексфолирате без да изсушавате и в действителност хидратирате дълбоко слоевете на кожата си.

Можете да комбинирате с продуктите на New Era Health – Пилинг маска за лице с авокадо и Подхранващ крем за лице с авокадо.