fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Пролетен детокс на тялото

Всеки ден трябва да се грижим за себе си, но най-подходящ сезон да направим пълно пречистване и детокс на организма си е пролетта. Днес ще ви разкажем кои са симптомите на замърсяване на организма и как можем да го прочистим и детоксикираме с няколко от продуктите на New Era For Health.

Живеем в отровена околна среда, заобиколени от пестициди, тежки метали, радиация, пластмаси и разливи на нефт. По един или друг начин тези отрови попадат в нашия организъм – чрез храна, вода, въздух.

При нарушение на процесите в организма, той може сам да образува токсини. Когато храносмилането се наруши, по време на процеса се образуват междинни продукти от обмяната на веществата, които не могат да бъдат разпознати от имунната система на тялото и достъпът им до биохимичните процеси за следващо преобразуване, се спира. Тези продукти на обмяната, не могат да се разградят до естествените крайни продукти – вода, въглероден диоксид и пр., а се отлагат в различни клетки на тялото. Там те привличат около себе си вода и се превръщат  токсини. Това не са химически вещества от външната среда, това са продукти от собствената обмяна, която е нарушена, поради предшестващи нарушения на храносмилането. Процесът е познат като интоксикация.

При подобна ситуация, всеки от тези междинни продукти, който попадне в лимфната система, (или наличен причинител – паразит, бактерия, вирус или гъбичка), се превръща в дразнител и имунната система се стреми да го „неутрализира”.

Как? Чрез белите кръвни клетки в лимфните възли. Когато тези токсини станат твърде много, голяма част от имунната система се ангажира с тяхното неутрализиране. По този начин тя отслабва. Ето защо, когато тялото е замърсено с такива токсини, организмът е силно податлив на външни въздействия и лесно човек може да се разболее.

Логично е, когато има болест, според описания процес, да започнем лечението с детоксикация. Под този процес разбираме процедури, продукти и начин на хранене, които да помогнат за очистване на тялото от токсини и причинители, които чрез жизнената си дейност, засилват интоксикацията в тялото.

Нашите природни продукти подпомагат изчистването на токсини и причинители и възстановяване нормалната работа на органите и имунната система. Този процес сме нарекли клетъчно прочистване и той е в основата на създаване на силен и стабилен имунитет, който застава в основата на здравето.

В процеса на затлачване на организма, човек преминава през 7 етапа, придобивайки по този път хиляди болести:

I етап: външно здравия човек чувства умора и обща отпадналост;

II етап: към умората се прибавя главоболие, болки в ставите и мускулите.

III етап: организма реагира на замърсяването му с алергични реакции – към полени, прах, животни. Човек започва да оделя слуз, храчки, появява се кашлица, изменения по кожата, а при жените бяло течение. Тук вече се проявяват някои болести, като псориазис, екземи, астма, захарен диабет.

IV етап: проявява се чрез болести на застояването и отлаганията – кисти, полипи, папиломи, тумори, затлъстяване. Появата на папиломи по тялото сигнализира за появата на полипи по червата или стомаха.

V етап: тук съпътстващи са болестите с деформация на органи – ревматизъм, артрит, при които пикочната киселина се натрупва в ставите и мускулите.

VI етап: заболявания на нервната система. Шлаките задръстват нервните канали и предаването на сигнали по тях става невъзможно. В следствие възникват парези, парализи, болест на Паркинсон.

VII етап: настъпват необратими болести с разлагане на клетките и органите – рак.

Начина, по който можем да си помогнем е засилване защитните сили на организма и засилване на имунната система. Това става с изчистване на организма и захранването му с всички полезни хранителни вещества.

Консумацията на биологично активни добавки /БАД/ в световен мащаб се увеличава, поради постоянно влошаващата се екологична обсатновка и повишаващата се здравна култура на хората. Храненето с биодобавки не само, че е около 15 пъти по-евтино от храненето с плодове, но е и абсолютно безопасно за здравето, защото в тях липсват пестициди, нитрати, газове и парафини, с които се третират плодовете.

БАД на New Era For Health са храна, която с нищо не нарушава нормалния човешки ритъм, не изисква никакви ограничения, съвместими са с всякакви храни и лекарства. 97% усвоима природна храна за клетката, без никакви странични ефекти.

Препоръчвамe ви три продукта на, които спомагат за пречистване и нормализиране на процесите в организма.

  1. Боров прашец с олигозахариди – Олигозахаридите за група нискомолекулни въглехидрати, които не се усвояват от организма, но служат за храна на полезната чревна микрофлора. В съчетание с боровия прашец обогатяват чревната флора, отстраняват шлаките и токсините, подпомагат здравето на червата, регулират функциите на стомашно-чревния тракт, осигуряват здравето на дебелото черво, действат като слабително и отстраняват симптомите на диария.
  2. Боров прашец за защита на черния дроб – Черния дроб е филтъра на нашия организъм – той регулира обема на кръвта и кръвния поток, регулира кръвната захар, синтезира витамините А и Б12, обезврежда токсичните вещества, разгражда химическите вещества и лекарствата. Когато се натрупа излишна мазнина от храната, тя се натрупва в чернодробните клетки. Омазняването на черния дроб води до неправилното му функциониране. Боровия прашец с два вида билки е предназначен за защита на чернодробните клетки и тяхното изчистване и регенериране.
  3. Бамбук – това е най-мощния естествен разредител и алкализатор, чисти кръвоносната система и клетките. Притежаваантибактериално, антипаразитно, противогъбично и противовирусно действие. Укрепва имунната система, има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Алкализира pH на организма, така създава неблагоприятна среда за развитие на паразити и тумори.

БАД на New Era For Health ще регулират процесите в организма ви на клетъчно ниво, ще изчистят токсините и ще регенерират здравите клетки.

 New Era For Health Ви съветва: За по-добри резултати винаги комбинирайте боровият прашец с бамбук. Ежедневния прием на чиста вода трябва да е минимум 30-40мл./кг. човешко тегло. Когато приемате детоксикиращи продукти увеличете приема на вода!