fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Климакс – Лесно е да победим симптомите!

Умора, раздразнителност, намалено либидо, суха кожа, изпотяване – това е само част от онова, което влиза в живота на жена с менопауза.
Менопаузата при жените е период на обратното развитие на вътрешните органи, предимно на яйчниците. Тялото постепенно губи своята репродуктивна функция, менструалният цикъл спира. Това се случва, защото яйчниците спират да произвеждат женски хормони – естрогени и прогестини.

Лекарите разделят този период на три етапа:

Перименопауза (менструална недостатъчност четири години преди следващия етап)
Менопауза (настъпва след последната менструация и продължава година)
Постменопауза (продължава до края на живота)

Стресът може да повлияе и на ранната менопауза, тъй като женските органи се контролират от хипофизата (ендокринната жлеза в основата на мозъка). Неправилното функциониране на яйчниците също може да бъде причинено от липса на йод и повишена радиация.

За да се направи този период възможно най-безболезнен е неоходимо да приемаме Боров прашец. БОРОВИЯТ ПРАШЕЦ се смята за адаптогенна билка, което означава, че тя е тази, която възстановява баланса на тялото чрез адаптиране на неговите последици при каквито и да било условия. Поради тази причина той е безопасен за мъжете и жените.

Боровия прашец намалява стреса и чувството за тревожност. Това е така благодарение на способността на този природен ресурс да регулира хормоналните процеси в организма по естествен начин, което означава по-пълноценен и здравословен живот. Поради богатото съдържание на витамини, минерали и аминокиселини, хората се чувстват по-пълноценни и енергични в ежедневието, повишават качеството си на живот като това се усеща още в началото на приема.

Боровият прашец нормализира всички функции на тялото и е особенно ефективен при комплексното лечение на менопаузата.