fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Какво е нутрициология и какви специалисти са нутриционистите?

Понятието нутриционист произлиза от английската дума nutrition, което в превод означава пълноценно хранене. Модерната наука Nutrition се развива динамично през последните 50 и особено през последните 20 години в резултат на изключителната технологизация и химизация на храната, която силно променя състава и ефекта й върху човешкото здраве.

Холистичната нутрициология търси корена на дадено заболяване или дисбаланс. Препоръките на специалиста са базирани на голям брой симптоми, които могат да се проявят в ранните стадии на едно заболяване, още преди да окажат ефект върху кръвните тестове. Холистичният нутриционист приема, че всеки от нас е уникален като био-химия, предпочитания и начин на живот и се стреми да съобрази препоръките си със спецификата на отделния клиент.

Самите препоръки не се свеждат само до даден хранителен режим (макар че в определени случаи се налага временно следване на такъв), а до цялостни промени в начина на живот и хранене, избора на храни и хранителни добавки (когато такива са необходими), нуждата от движение и физическа активност, начин на мислене, отношение към стреса, почивката и цялостната грижа за тялото.

Целта на тези препоръки е да имат дълготраен ефект върху здравето и начина на живот и да възпитат нови полезни навици, които човек да прилага в ежедневието си с цел превенция на здравето. При наличие на болестна симптоматика правилното хранене може да помогне за подсилване на естествените сили на организма с цел по-бързо и ефективно възстановяване.

Елена Морунова – Нутриционист на New Era For Health

Казвам се Елена и съм сертифициран нутриционист.

Използвам екологичен подход за подобряване на здравето в работата си. Аз съм против изтощителните диети, гладуването и фармацевтичната химия. Моят подход е да възстановя нарушените процеси в тялото, а не да заглушавам симптомите.

Не лекувам болести, помагам за предотвратяването им.

Целта ми е да помогна за решаването на вътрешни и външни здравни проблеми, без да прибягвам до шокови методи.

В резултат на моите препоръки клиентът получава:

– детокс на тялото

– красота на кожа, коса

– преодоляване на хранителните зависимости

– превенция на черния дроб и бъбреците

– възстановяване на нервната система

– прочистване на лимфната система

– укрепване на сърдечно-съдовата система

– здравословно функциониране на храносмилателен комплекс

– радост, щастие и придобиване на полезни умения.

Индивидуалната програма включва:

1) Тестване и анализ на актуалния здравен статус на клиента, обсъждане на желания резултат.

2) Индивидуални препоръки за хранене, корекция на хранителни навици без гладуване и стрес. Изчисляване на вода и нужни хранителни вещества в диетата.

3) Препоръки за избор и приемане на професионални хранителни добавки, без химия.

4) Подкрепа и регулярни консултации през определен период от време.

Подробности и записване на консултация на тел.: 0879859955