fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Как продуктът “Боров прашец” на New Era For Health помага при депресия?

Когато става въпрос за депресия, лечението и храните, които стимулират производството на невротрансмитери като допамин и серотонин, обикновено получават цялото внимание. Въпреки това е също толкова важно – може би дори повече – да се гарантира, че тялото произвежда достатъчно и балансирани количества хормони.

Хормоните са основните вещества, контролиращи здравето – те контролират функцията на жлезите и органите в цялото тяло, включително един от най-големите органи – мозъка. Хормоните окзват влияние както върху мозъчните функции, така и върху функциите на изключително важни жлези.

Боровия прашец също така е една от най-добрите клетъчни храни на планетата, съдържаща множество витамини, минерали, ензими и мастни киселини, превръщайки го в отлична храна подпомагаща борбата с депресията.

Особено богата е на витамини от групата B, аминокиселини и витамин D3, които силно влияят върху производството на невротрансмитери и върху настроението. Трудно е да се набавят тези вещества само чрез разнообразно хранене.

Прашецът също така е богат на по-екзотични, макар и жизнено важни, съединения като нуклеинови киселини (фрагменти за възстановяване на ДНК) и супероксиддисмутаза, мощен антиоксидант, клетъчно защитно средство, както и много други.

Не е трудно да се разбере защо е наричан супер храна и е страхотно допълнение към разнообразното хранене, опитващо да пребори депресията.