fbpx

Онлайн магазин за природни продукти

Новини и информация

Как продуктът „Боров прашец с олигозахариди“ подобрява работата на стомашно-чревния тракт?

Промяната в начина на живот, научният и техническият прогрес са причината за три коренни промени – консумация на месо, рафинирани мазнини и захари и химически добавки. Това е истинско изпитание за организма и причина за появата на нови „болести на цивилизацията”.

Продуктът „Боров прашец с олигозахариди“ е здравословна и биоактивна храна, състояща се от боров  прашец, олигозахарид, малтодекстрин, който лесно и бързо почиства червата – почистването започва от първия ден на прилагане на гранулите, подхранва чревната микрофлора, има слабително действие, регулира функциите на тялото при диария, премахва токсините.

С обширното си съдържание на вещества и високи хранителни характеристики, боровият прашец подобрява функцията на стомашно-чревния тракт, храносмилането и абсорбцията на вещества и поддържа нормална био флората в стомаха. Освен това подобрява отделянето на стомашните сокове, активира функцията на червата и участва в пречистването им, като помага за съкращаване на престоя на екскременти в дебелото черво. Регулира и подобрява обмяната на веществата в дебелото черво и по този начин действа като превенция на рак на дебелото черво.

В допълнение към протеини, микроелементи, витамини, фибри, той съдържа 104 вида ензими и коензими, които могат да стимулират чревното движение на червата, да подобрят апетита, да стимулират процеса на храносмилането, съхранението на енергия, усвояването на кислород и други метаболитни процеси във всяка клетка.

При редовен прием боровият прашец е способен да лекува запек, причинен от диспепсия (нарушено храносмилане) и заболявания на горния храносмилателен тракт, благодарение на богатите си хранителни свойства. Тъй като магнезият и витамините В1 и В6 в полена могат да облекчат мускулните спазми, той може да лекува и запек на нервна почва.

 Боровият прашец съдържа 40% от разтворимите и неразтворими фибри, от които 29% е лигнинът, най-доброто растително влакно, което само по себе си е пребиотик за благоприятна чревна микрофлора и в същото време отличен адсорбент за шлаки и чревни токсини.

За направата на продукта „Боров прашец с олигозахариди“ се използва пречистен полен, който е обработен по специалната технология на New Era Corporation, в която се отстранява грубата целулоза от поленовата обвивка, спородермата. Останалите диетични фибри, включително лигнинът, се абсорбират по-добре в червата на човека, перфектно почистват червата, приемат с него различни чужди вещества и токсини и подхранват здравата флора на дебелото черво.